Hem > Företag > Oacceptabelt att Trygg Hansa vill ej försäkra en kvinna för hon är för tjock!

Oacceptabelt att Trygg Hansa vill ej försäkra en kvinna för hon är för tjock!

När jag läste denna artikel kunde jag inte tro mina ögon. Att Trygg Hansa inte skulle försäkra en kvinna för hon är för tjock? Vad är det för slags företag?

Kvinnan är helt frisk men har ett BMI (Body mass index) över 35, vilket är för högt för att få teckna en sjuk- och livförsäkring hos bolaget.

Trygg-Hansas presschef Malou Sjörin säger till Metro att all forskning visar samband mellan övervikt och allvarliga sjukdomar.

Jag började reflektera kring det här fallet eftersom jag håller precis på att teckna en sjukvårdförsäkring hos Trygg Hansa. Jag har undersökt hos olika försäkringsbolag och tycker att Trygg Hansa sjukvårdalternativ passar mig både tjänst- och prismässigt, men när jag läste artikeln blev jag lite skeptiskt om jag verkligen vill teckna en försäkring hos ett företag som nobbar friska personer med obetydligt lite högre BMI. Visst låter det absurt!

Ändå tänker jag gå vidare med min ansökan, men jag känner mig lite mer förbered att Trygg Hansa tackar nej till min ansökan. Möjligtvis på grund av utländsk bakgrund eller något sådant? Det känns som ett experiment just nu att gå vidare med min ansökan och se vad som händer. Om de tackar nej tar mig inte på sängen!

Trygg Hansa nobbar överviktiga

Kategorier:Företag
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: