Hem > Okategoriserade > Tjänster – en nyckel till överlevnad för svensk fordonsindustri

Tjänster – en nyckel till överlevnad för svensk fordonsindustri

En ny rapport från CTF-Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet visar att gå från fokus på produkter till att förstå tjänsters roll för att tjäna pengar kan vara en fråga om överlevnad för svensk fordonsindustri. Men personligen tror jag det är många företag där ute som fortfarande fokuseras på produklter istället för att leverera kvalitativa tjänster i samband med produkter Service har blivit det nya sättet att konkurrera. Att satsa på service ger nöjda och lojala kunder och sådana kunder innebär pengar i företagskassan.

Enligt rapporten, svenska företag satsar inte på utveckling av tjänster. Man fortsätter som vanligt. Rapporten visar också att företagen måste lägga större kraft på att utveckla smarta, kundanpassade lösningar – om man vill överleva. I och med att tjänster ofta är abstrakta, otydligt beskrivna och att kvaliteten varierar blir de svåra för leverantören att sätta pris på – och för kunden att utvärdera. Ofta kräver stora kunder vissa tjänster, som företagen måste leverera gratis för att få sälja sina produkter.

Docent docent Lars Witell, vid CTF menar att produkten är viktig i försäljningen, men det krävs mer än en bra produkt för att överleva i dagens konkurrens. SVARET ÄR OFTA TJÄNSTER. Att gå till ett tjänsteperspektiv kan betyda att produkten måste förändras rent tekniskt för att den ska bli en bra plattform för tjänster. Hur ska man utveckla nya tjänster och få kunden att vilja betala för dem? Det är den stora utmaningen.

Ladda ner rapporten om svensk fordonsindustri

TVinlägg

Kategorier:Okategoriserade
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: