Hem > Företag, Fraser > SJ satsar på första klass service

SJ satsar på första klass service

 

 

Foto SJ Service Academy

Foto SJ Service Academy

För ingen är det inte konstigt att SJ har mycket kvar att göra för att leverera en suverän service. Vi som resenärer förväntar oss att tack vare sin egen Service Academy kan SJ erbjuda åtminstone bättre service och blir bättre på att hantera olika kunder.

”Ett bra bemötande handlar inte bara om att le och säga rätt saker. – Det är hur vi säger saker som är viktigast” säger Fia Westerberg som är chef för serviceutbildningarna och ansvarar för kurserna i kundbemötande på SJ Service Academy.
Det blir intressant att följa upp den här tanken och se hur mycket det stämmer in mellan SJ:s Service Academys intention och SJ:s levererade service både ombord, kundtjänst och på olika instanser.
Vi kan också följa upp SJ:s kundnöjdhet genom Svenskt Kvalitetsindexs studie om persontransport och logistik som ska preliminärt publiceras den 7 december 2009.

Några resultat gällande SJ utav liknande studie genomförd av Svenskt Kvalitetsindex 2008 om personresor och postberfodran:

kundprofil-persontransport-privatkunder
Var sjunde SJ-resenär har klagat under det senaste året (2007). Men i 2008 säger sig cirka var femte SJ-kund att de haft anledning klaga men inte gjort så. Denna siffra har gått speciellt gått upp för SJ.

Som sagt blir det intressant att följa upp SJ:s levererade tjänster efter anställdas utbildning/träning på Service Academy.

Kategorier:Företag, Fraser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: